duminică, 5 februarie 2012

Varza calita cu piept de porc

Am taiat cubulete 900g piept de porc dezosat si le'am aruncat in cratita cu putin ulei incins. Le'am prajit fo 40 de minute la foc mic, amestecind din cind in cind. Dupa ce s'a limpezit grasimea si au inceput sa prinda un pic de culoare, am aruncat o mare ceapa taiata marunt. Dupa fo 10 minute am aruncat si varza murata maruntita si am asteptat sa dea intr'un clocot. Am golit si nelipsita conserva de rosii. Dupa un clocot prelungit s'a executat completarea cu vegeta si piper dupa gust. Am lasat'o sa mai scada juma' de ora dupa care a stat in cuptorul incins la 200 de grade inca juma' de ora. Varza a avut 500g, conserva de rosii 400g cu tot cu tabla, deci am respectat proportiile, niciodata legumele nu tre sa cintareasca mai mult decit carnea :))

Un comentariu:

  1. m'am cam grabit sa'i fac poza, dupa 5 minute arata mult mai bine (intrase tot sosul, se vedea mai uscata), dar buna, cu niste ardei iute....

    RăspundețiȘtergere