duminică, 5 februarie 2012

Pizza cu pui







Am fiert un kg de piept de pui cu juma' de lingura de sare, fara capac, cam o ora (am lasat'o sa scada). O ceapa, un ardei kapia, tocate marunt. Mozzarella, un pachet de 450g, taiata cubulete. Pentru blat am aruncat in robot o cana de faina, un ou, un pahar de smintina si zeama in care a fiert pieptul. Tava unsa cu unt, o lingura de faina pudrata uniform pe toata suprafata (batuta tava pe margini si se arunca surplusul). Coca pentru blat se uniformizeaza singura in tava ( e foarte moale) si bagata in cuptorul incins la 150 de grade aproape o ora pina se usuca bine (blat crocant). Intre timp am calit ceapa, peste care am aruncat pieptul maruntit la cutit, ardeiul si o conserva de rosii, vegeta, piper. In 15 min am stins focul si am lasat fara capac. Tre sa iasa o pasta nu foarte zemoasa. Am aruncat mozzarella pe blatul crocant si pasta din oala peste, deasupra niste bucatele de masline la misto. Am tinut tava la cuptor aprope 20 de minute ca sa intre bine mozzarela in compozitie. Dupa ce se raceste, e foarte bine legata.

6 comentarii:

  1. recomandare - pe blatul ala pui intai un strat de suc de rosii
    deasupra pui pui si alte babauri

    RăspundețiȘtergere
  2. mozzarella leaga blatu' de compozitie

    RăspundețiȘtergere
  3. incearca data viitoare macar pe un sfert de blat chestia pe care ti-o zisei

    RăspundețiȘtergere
  4. merge sa bagi blatu ala vreo 5 min la cuptor incins , il scoti, il ungi cu suc de rosii si dupa pui, ce vrea muschiu tau ...

    RăspundețiȘtergere
  5. .. iar noi ceilalti am mancat-o cu mare placere. Gata pizza asta asteptam altele .... Vorba lui Ioana: "spor la treaba!"

    RăspundețiȘtergere