duminică, 5 februarie 2012

ciorba de vitzel

Am luat una bucata spata de vitel cu os (pt cei care nu stiu , spata este pulpa din fatza) cam de un kg, am pus-o la fiert, dat-o in clocot , luat spuma , lasat cca 20 min la foc mic , cat am curatat legumele. Ce lugume am curatat ? pai , o ceapa medie spre mare , un morcov mare , un dovlecel , un cartof si un un patrunjel maricel ( voi faceti diferenta intre patrunjel si pastarnac, daca il luati fara frunze ? va zic io .. diferenta .. nexam .. o mai ard unii , ca textura, 'acea' aroma ..nu`i ). Toate taiate cubuletze micutze , mai putin cartofii si dovleceii alea mai mari sa nu se faca pilafior. Le-am lasat la fiert vreo 40 min , am pus peste ele o conserva de rosii cubulete si o sticla de bors , le-am mai dat intr-un clocot, sare , putin pepper , stins focu , castron , patrunjel frunze tocat marunt. Ps. nu am pus leustean la bors , pt ca unora dintre noi le da arsuri la stomac si se poate pune separat in castronel. Bon apetitte !

3 comentarii:

  1. urasc rosiile alea cirio .
    multumesc ca n-ai pus leustean , cred ca poti sa-l pui si separat , direct in farfurie

    RăspundețiȘtergere
  2. si tot pt cei care nu stiu, FATZ este pulpa din spate :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. la ciorba asta nu ne intelegem. eu tot cirio folosesc iar ciorba fara leustean este ca micu' fara mustar....

    RăspundețiȘtergere