duminică, 5 februarie 2012

aripioare tzepuite

Am luat o casoleta mai mare de aripioare , le-am spalat , curatat de fulgi, le-am pus intr-o punga mai mare si acolo am turnat dupa gust , sare , piper, boia iute , un sos chili chinezesc si sos de soia. Le-am uitat in baitu ala vreo 3 ore cat s-a facut focul, jarul etc.. le-am scos din punga , infipt pe bete de bambus si jap , pe gratar cu ele. Acum, ca sa iasa bine , jarul nu tre sa fie foarte puternic , ca altfel se ard / rumenesc pre mult , si la os , sunt crude. Ca sa faci aripioare , tre sa ai rabdare , stai cu bearea`n mana si te uiti la luna ... le intorci intr-una astea nu`s ca micii ( littleshi / smallshi ) . Ca sa-ti dai seama cand sunt gata, incerci sa dai jos una de pe batz , daca aluneca usor , e gata .. daca nu .. ghici ... Astea merg rontaite seara la foc , cu un mare pahar de shpritz cu gheatza. Bon apetitte !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu